تعادل مرکب و آب در چاپ افست و تاثیر آن بر رنگ کار نهایی
تصویر چاپی با ترام های am یا xm بسته به میزان تنالیته طرح به آب و مرکب متفاوتی در طول چاپ نیاز دارد.
قسمتهای با ترام های پایین ( ۱ تا ۳۵ درصد ) احتیاج به حداقل آب و حداکثر مرکب دارد تا از شسته شدن نقاط جلوگیری شود ولی در محدوده با ترام های بالا ( ۶۵ تا ۹۹ درصد ) برعکس عمل میشود . حجم بیشتر از آب به منظور جلوگیری از پر شدن و یا ناپدید شدن نقاط سایه.
فهرست مطالب
دارو آب در چاپ افست
در این مقاله میتوانید اطلاعات متنوعی درباره داروی آب و نحوه اندازهگیری پارامترهای موثر در امولوسیون دارو آب را بخوانید.
بر روی تصویر کلیک کنید.
از طرف دیگر محدوده میدتن بین (۳۵ و ۶۵ درصد) دارای بیشترین تعادل بین مرکب و آب است .
نقاط هافتن و محدوده تن هایی که نشان میدهند تحت تاثیر میزان مرکب مصرفی در چاپ تغییر میکنند. البته با فرض به اینکه کارهای مربوط به پلیت و چاپ و تنظیمات درست انجام شده باشند .
متاسفانه اگر چاپچی بخواهد میزان مرکب چاپی را در قسمت هایی که به مقادیر و مرکب متفاوتی از هم نیاز دارند یک دست تغییر دهد باعث می شود در محدوده توناژ مشکل ایجاد شود .
شرایط هافتن ها در ۱ تا ۳۵ درصد:
این محدوده عمدتاً تحت تاثیر جنس یا ویسکوزیته مرکب قرار دارد اگر جنس مرکب خیلی شل باشه قسمت های روشن (highlight) بیش از حد پررنگ چاپ می شوند که ممکن است باعث شود چاپچی برای کاهش اندازه نقاط ، چگالی مرکب را کاهش دهد و اگر مرکب بیش از حد سفت باشد ممکن است نقاط خیلی تیز چاپ شود و چاپچی مجبور شود چگالی مرکب را افزایش دهد یا فشار غلطک را بالا برد .
شرایط هافتن ها در ۳۵ تا ۶۵ درصد:
این محدوده تناژ عمدتاً تحت تاثیر میزان پیگمنت مرکب است.
اگر پیگمنت مرکب پایین باشد آنوقت چاپچی چگالی مرکب را افزایش داده و باعث افزایش dot gain میشود و در نتیجه کار خیلی پررنگ به نظر می رسد.
اگر مرکب خیلی قوی باشد هافتن ها ممکن است ضعیف چاپ شود. استحکام مرکب به میزان جذب مرکب تاثیر می گذارد که به نوبه خود بر طیف رنگی که چاپ باید به آن برسد اثرگذار است.
تقریباً همیشه بهتر است از منحنی های باز تولید ( tone reproduction curves ) که در پلیت های تصویر اعمال می شود به جای اصلاح مرکب استفاده کنیم.
شرایط هافتن ها در ۶۵ تا ۹۵ درصد:
این محدوده تناژ به شدت تحت تاثیر فشارهای مکانیکی در ماشین چاپ تولید dot gain میکند یا باعث عدم تعادل در آب و مرکب می شود.
اگر محدوده تناژ ۱ تا ۶۵ درصد به صورت یکنواخت متعادل شود افزایش بیش از حد در تناژ های سایه معمولاً به دلیل جاری شدن آب زیاد یا فشار بیش از حد غلطک یا کثیفی قطعات مکانیکی (mechanical slur) میباشد
دیدگاهتان را بنویسید